Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Optimer din computer

optimering ad computere hare igennem tiderne været et af de mest populære emner på diverse computer sites, og er det stadig. Der er to måder at optimere sin computer på, enten kan man udskifte hardware, og tweake  det eksisterende hardware, eller man kan optimere softwaren til at yde det maksimale på den eksisterende hardware. Denne artikel handler om et program til det sidste.

Jeg skrev i 2002 en artikel til Alt om DATA om TuneUp Utilities 2004, og det blev en bragende succes. Siden er der dog kommet flere versioner af TuneUp Utilities, og vi er nu nået til version 2008.

Kan bruges af alle
Som sine forgængere glimrer TuneUP Utilities 2008 ved legende let at kunne optimere enhver computer. For nybegyndere inden for software tuning er ”1 click maintenance” knappen vejen frem. Her renses registreringsdatabasen for unødvendigt snavs, og så renses harddisken for gamle filer som ikke længere skal bruges. Det er en nem og hurtig måde at få renset ud i computerskraldet på.

Optimer registreringsdatabasen
For de mere avancerede brugere er der også mulighed for at komprimere registreringsdatabasen. I princippet foregår det som man kender det fra en defragmentering af harddisken, og jeg har ved komprimering af min egen registreringsdatabase oplevet af få den komprimeret helt op til 20 procent, hvilket unægteligt må siges at være en del.

Flere funktioner
Der er ikke de helt store nyheder i TuneUp Utilities 2008, set i forhold til den tidligere version, men interfacet har fået en overhaling, og så er disk defragmenteringen blevet betydeligt hurtigere. Her er det også specielt smart at man kan sætte TuneUpUtilities til automatisk at køre defragmentering på harddisken hvis det skulle være nødvendigt.

Optimere hukommelsen
Harddisk og registreringsdatabase er selvfølgelig ikke det eneste sted man kan optimere, det er også muligt at optimere din hukommelse. Så hvis du har heftig aktivitet i din swap fil, så skulle du ta og bruge TuneUp Utilities 2008 Memory optimizer, som kan sættes til at rense din hukommelse for ubrugte data. Det er nemlig sådan at mange programmer ikke sletter deres data i hukommelsen korrekt.

Optimer Internetforbindelsen
Vi har efterhånden alle sammen hurtige internetforbindelser, men der er stadig forskel på en 1,5 Mbit og en 10 Mbit forbindelse. TuneUp Utilities spørger dig ganske enkelt hvilken forbindelse du har, og optimerer indstillinger så som MaxMTU for dig uden at du behøver at bekymre dig om at rode rundt i registreringsdatabasen.

Optimer computerens til dit behov
TuneUp Utilities har også en række profiler der gør det muligt for dig at optimere systemet på en nem og hurtig måde. Du skal blot vælge hvad computeren bruges til, om det er en fil og database server, om det er en computer uden internet, eller om det er en computer med internet, så foreslås der en række ændringer som du kan få udført blot ved at klikke på en knap.

Sikkert og nemt
Nu har jeg brugt TuneUp Utilities siden 2004, og jeg har på intet tidspunkt oplevet at programmet har lavet ændringer der voldte mig problemer. Jeg har endog installeret TuenUp Utilities på en Windows 2003 server og optimeret den uden problemer, på trods af at der vises en advarsel om at programmet ikke er skrevet til Win 2003.
Skulle det utænkelige ske, og man fik lavet en ændring som gjorde systemet ustabilt, kan man altid benytte det indbyggede Rescue Center, og gendanne systemet so mdet var før man lavede ændringerne, for der dannes automatisk nye gendannelsespunkter hver gang du laver en optimering.
Nu vi er ved sikkerhed, er det vel også værd at nævne at TuneUp Utilities også har indbygget en ”file shredder”, så du kan slette dine filer, og være sikker på at de ikke kan gendannes igen.

Sådan får du fat i programmet
Programmet kan downloades i en GRATIS 30 dages prøveversion på Tune-up.com og firmaet bag er endda så flinke at forlænge din prøveperiode når de første 30 dage er gået. Alligevel vil jeg dog anbefale folk at oftere de 50 USD (ca. 275 kr) på at købe programmet, det er virkelig pengene værd.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Grafikkort
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du køre Vista
Mål Hastigheden
CPU oversigt
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gør en forskel
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
Samme Kategori:
Optimer Reg-basen
Andre Interessante:
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Optimer Reg-basen
RAW-Browser
Drivers Generelt