Pc-Care

 

Brugervilkr, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Fix Bad sectors

Igennem længere tid havde jeg haft problemer med mit SATA RAID 1 ARRAY. En af diskene blev ved med at blive smidt ud af arrayet, og jeg købte derfor en ny harddisk, som jeg mountede til arrayet. RAID softwaren begyndte at rebuilde arrayet, men stoppede konsekvent ved 15,73 procent.

Jeg lukkede min maskine ned, og forsøgte at køre en checkdisk, det tog over 6 timer. Checkdisk fandt da også en fejl i en fil, som den sagde blev fikset. Jeg forsøgte igen at starte maskinen op, og RAID softwaren gik igen i gang med at rebuilde arrayet, men ak, ved 15,73 procent gik det i stå igen.

Nu var gode råd dyre. Jeg kunne enten vælge at køre videre på en disk, men det var bestemt ikke noget jeg ønskede, for grunden til at jeg havde valgt RAID 1 var jo netop for at få større datasikkerhed. Min anden mulighed var at lave et ghost image af harddisken, slette arrayet, og køre et disktool på den fra dos inden arrayet igen kunne genskabes, så jeg kunne genskabe imaget på det nye array. Problemet med denne fremgangsmåde, er at mange af de mest gængse gjost programmer har lidt svært ved at håndtere RAID arrays, og et af dem som jeg med sikkerhed ved kan, AcronisTrue Image, koster adskillige tusinde kroner.

Ingen af de nævnte løsninger var gangbare, så jeg besluttede mig for at søge nettet tyndt, for at finde et tool som kunne finde og fixe bad sectors på et RAID array. Der var mange som kunne på RAID 0 og RAID 5, men ingen der kunne med RAID 1.... og dog, for jeg var faktisk så heldig at finde et program som kunne køre direkte fra windows, hvilket var en stor fordel for mig.

Programmet hed DRevitalize og er skrevet af en polak ved navn Piotr Ulaszewski, normalt ville jeg ikke umiddelbart tro at et polsk program ville være min eneste mulighed for at få løst et problem af denne kaliber, og jeg ved at et utal af andre har haft samme problem, for jeg har virkelig søgt nettet tyndt for at finde en løsning.

Programmet startes direkte fra Windows, og scanner hver enkelt block af din harddisk igennem. Det fikser bad blocks, og alt sammen foregår imens windows kører, så det er også perfekt til servere som ikke kan tåle nedetid.

Læs mere om programmet her, hvor du kan downloade en DEMO. Den løser de 3 første problemer, og det var faktisk nok til at jeg nu kan køre med mit RAID 1 array igen, UDEN bad sectors, og UDEN at rebuilden går i stå ved 15,73 procent.

 


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vlg RAM
Partitioner din Harddisk
Vlg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vlg Bundkort
Vlg Harddisk
Vlg Grafikkort
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
DDR RAM
USB Ukendt enhed
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du kre Vista
Ml Hastigheden
CPU oversigt
Optimer din computer
Ryd op p harddisken
Optimal skrmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gr en forskel
Derfor br din PC have en VPN
F mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, fr det er for sent
3 gode overvejelser ved kb af ny computer
Defragmentering af din computer Derfor br du gre det
VPN i Danmark Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i kkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du kre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sdan fjernes spyware
Ryd op p harddisken
Vlg Kleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skrmvisning
Samme Kategori:
Harddisken Generelt
Partitioner Harddisken
Sdan Virker Harddisken
Harddiskens opbygning
Installer harddisken
Andre Interessante:
Harddisken Generelt
cd/dvd hastigheden
cd/dvd - drevet
Harddiskens opbygning
Sdan Virker Harddisken