Pc-Care

 

Brugervilkr, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Core2Duo

Denne processor fra Intel kom, som navnet antyder, efter Core Duo. Der er tale om en processor med to kerner, og rent hastighedsmæssigt er der mellem 15 og 30 procents forskel mellem de to, så det kan virkelig mærkes. Hvor Intel Core Duo kun kom til Socket 479 interfacet, kommer den nyere Core2duo både til LGA775 som er til stationære computere og Socket 479 interfacet som bruges til bærbare computere.

De første Core2Duo processorer til bærbare der kom, kørte med en frekvens på 1,06 Ghz, og havde en level2 cache på 2 MB mens front side bussens hastighed var på 533 MHz. Til stationære startede hastighederne ved 1,6 GHz, med 2 MB level2 cahche, og en front side bus hastighed på 800 Mhz. De seneste processorer i Core2duo serien til stationære computere kører med 3 Ghz, og har hele 4 MB level2 cache mens front side bussen her nåede op på 1333 MHz. Core2Duo til bærbare kører med op til 2,4 GHz, har en level2 cache på 4 MB og en frotn side bus på 800 MHz. Der kom dog også en Core2Duo pro som kørte med 2,6 Ghz.

Alle Core2Duo processorer uanset om de er til bærbare eller stationære computere blev produceret med 65 nanometer teknologien, de har indbygget SpeedStepping som gør det muligt for processoren at skrue op og ned for hastigheden alt efter hvilket arbejde der skal laves, hvilket selvfølgelig giver et lavere strømforbrug. Der er også fuld 64 bit hvilket blandt andet giver umiddel adgang til hukommelse på over 4 GB. Sidst men ikke mindst er der også indbygget Execute Disable Bit, som i samarbejde med operativsystemer som understøtter denne funktion, kan forhindre buffer overflow angreb som ofte ses i forbindelse med virus infektioner.

De fleste Core2Duo processorer  til stationære computere bruger omkring 65 watt når der arbejdes på fuld kraft, mens strømforbruger falder til 22 watt når processoren ikke laver noget arbejde. Der findes endda forbedrede udgaver som falder helt ned til 12 watt når processoren ikke arbejder, men intet slår de specielle Ultra Lov Voltage (ULV) processorer som Intel har lanceret med Core2Duo kernerne, det er de processorer på 1,05 til 1,33 GHz som bærer navnene U7500 og U7600. Disse processorer bruger nemlig kun 10 watt når processoren arbejder for fuld knald. Til sammenligning bruger en almindelige Core2Duo til bærbare computere 17 watt ved samme frekvens.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vlg RAM
Partitioner din Harddisk
Vlg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vlg Grafikkort
Vlg Bundkort
Vlg Harddisk
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du kre Vista
Ml Hastigheden
CPU oversigt
Optimer din computer
Ryd op p harddisken
Optimal skrmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gr en forskel
Derfor br din PC have en VPN
F mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, fr det er for sent
3 gode overvejelser ved kb af ny computer
Defragmentering af din computer Derfor br du gre det
VPN i Danmark Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i kkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du kre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sdan fjernes spyware
Ryd op p harddisken
Vlg Kleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skrmvisning
Samme Kategori:
80186 og 80188
80386 SX
80386 SL
8086
Pentium III
Andre Interessante:
Pentium4 D
CPU'ens indpakning
AM486DX2, DX4 & DX5
Sockets og Slots
Athlon XP-Barton