Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Sådan fjernes spyware

Når først du har fået spyware kan det være meget svært at komme af med det igen. Der findes en masse programmer til at fjerne spyware og adware med, men i nogle tilfælde kan disse programmer ikke engang løse problemet, og så må du selv i gang med manuelt at rense din computer for spor efter spywaren.

Automatisk fjernelse
Mange af de bedste programmer til fjernelse af spyware er faktisk gratis, et godt eksempel på den type af programmer er Lavasofts Adaware. Adaware findes i en gratis version som kan hjælpe dig med at fjerne de fleste typer af spyware, adware og browser hijacks. Ud over den gratis version, findes der også flere betalingsversioner.

Forskellen mellem den gratis version og betalingsversionerne finder vi i funktionaliteten. For eksempel kan man med betalingsversionen overvåge computeren, og så snart der er et forsøg på at inficere computeren, blokere Adaware for det. Med den gratis version, kan man ikke blokere en inficering, her kan man kun scanne efter spyware manuelt.

Programmerne til fjernelse af spyware fungere ved at scanne computeren efter kendte spyware filer, og registreringsdatabasen søges også igennem for værdier som kan være med til at aktivere spywaren hver eneste gang computeren startes.

Prøv for eksempel:
Anti Explorator
AdAware
SUPERAntiSpyware

Manuel fjernelse 

I sjældne tilfælde kan programmerne ikke fjerne spywaren, og så er det på tide at gå på opdagelse i computerens dybeste indstillinger. Det er ikke for hvem som helst, og man bør have et vist kendskab til computere før man begiver sig i kast med denne form for spyware uddrivelse.

Start med at gå ind i Kontrolpanel-Tilføj/fjern programmer. Se listen igennem og identificer eventuelle fremmede programmer som du ikke kender. Hvis du finder nogle programmer som kunne minde om spyware, så prøv at afinstaller dem. Bemærk at sådanne programmer ofte stiller dig trick spørgsmål når du vælger at afinstallere dem. Spørgsmålet kunne for eksempel lyde »Er du sikker på at du ikke vil afinstallere programmet«. Normalt ville man jo svare ja til dette, for at få fjernet programmet, men i dette tilfælde skal man altså bemærke at der står ikke. Du skal altså trykke nej for at få afinstalleret programmet. Ikke alle spyware programmer lader sig fjerne lige nemt. Faktisk er det kun de færreste der lader sig afinstallere helt traditionelt. Hvis det er tilfældet må du i gang med detektivarbejdet. Start med at finde navnet på programmet. Se efter i mappen C:/programmer eller C:/programs om der ligger en mappe med programmets navn, og slet så mappen. Søg efter navnet i registreringsdatabasen, og slet alle værdier der har noget med programmet at gøre. Hvis det er et browser hijack, som bliver ved med at sende dig til en speciel side, så søg efter hjemmesidens adresse i registreringsdatabasen, og slet alle værdier der indeholder adressen.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Grafikkort
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du køre Vista
CPU oversigt
Mål Hastigheden
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gør en forskel
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
Samme Kategori:
Antispyware
Undgå at få Spyware
Hvad er Spyware
Andre Interessante:
Online Virusscannere
Sikre beskeder i MSN
Backup strategi
Norton Antivirus
Undgå SPAM