Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Ryd op på harddisken

Harddisken er den enhed i computeren som kan blive sløvet mest ned, så det gælder om at holde sin harddisk i tip top stand.

Harddisken er bygget op så den lagrer filer i små bidder. En fil vil altid ligger samlet, men et program bruger som oftest flere forskellige filer, og disse filer kan godt ligge spredt ud over hele harddisken.

For at sikre den optimale ydelse skal der altså ryddes op i filerne. Det kaldes også at defragmentere. Fragmentere betyder at dele, så defragmentere er altså at samle.

For at defragmentere din harddisk, har du brug for et defragmenterings-værktøj. Der findes en masse programmer som kan købes til dette formål, blandt andet Norton System Works som kan fås til ca. 700 kroner på nettet.

Der er dog ingen grund til at gå ud og købe et program specielt til defragmentering af din harddisk, der findes nemlig et indbygget i Windows. Programmet hedder Diskdefragmentering, og selv om det ikke er lige så avanceret som de programmer man kan købe, opfylder det rigeligt almindelige menneskers behov.

 For at starte programmet skal du gå ind i Denne computer og højreklikke på den harddisk som du gerne vil defragmentere, f.eks. C: drevet. Vælg Egenskaber og klik så på fanebladet Funktioner, og her finder du knappen ”Defragmenter nu”. Nu åbnes selve programmet Disk defragmentering, og her er det ganske enkelt... du skal blot trykke på knappen Defragmenter, og så kører programmet.

Det kan tage flere timer, og du skal undgå bruge computeren imens, for hver gang Disk defragmenteringen mærker at der blive skrevet til eller læst fra harddisken, starter defragmenteringen forfra.

Problemer med Diskdefragmentering
Somme tider kan man opleve at disk defragmenteringen kører i al uendelighed, for så til sidst at meddele at processen ikke kunne gennemføres. Det skyldes at der er et andet program som kører på computeren. Programmet skriver somme tider til harddisken, og så starter defragmenteringen forfra.

For at undgå dette problem, skal du lukke alle programmer som kører på computeren ned. Tryk på ”Ctrl+Alt+Del” og luk alle de programmer ned, som ikke er absolut nødvendige for at computeren kører. Som oftest kan man nøjes med kun at have Explorer kørende.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Grafikkort
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du køre Vista
Mål Hastigheden
CPU oversigt
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gør en forskel
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
Samme Kategori:
Partitioner din Harddisk
Andre Interessante:
Det rette tastatur gør en forskel
GratisEmail opsætning
Brug Google.dk i Firefox
Internet under WinXP
Optimal skærmvisning