Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Vælg Køleren

Det lyder måske lidt kedeligt, men rent faktisk er det særdeles vigtigt at man bruge noget tid på at udvælge den køler man skal have monteret i sin computer.

Der følger en køler med til mange processorer i dag, det er hvis det er en af de såkaldte BOX versioner af processoren. Jeg vil dog råde dig til ikke at bruge den medfølgende køler, for de larmer ofte ret meget, og er kun lige præcis store nok til at kunne håndtere varmemængden fra den processor de leveres sammen med.

Nu kan du jo spørge dig selv hvorfor du så skulle bruge de få ekstra kroner på en ”BOXed processor” når du nu alligevel bare skal smide køleren ud, men det er der faktisk en god forklaring på. Intel og AMD giver nemlig en udvidet garanti på deres ”BOXed processorer”, så de ekstra kroner kan være givet godt ud.

Når du nu har smidt den medfølgende køler ud, er det på tide at se sig om efter en mere egnet køler. Der er et hav af producenter på markedet inden for kølere, men jeg vil sige at man skal gå efter de kendte mærker. Der er jo også en grund til at de ukendte kølere er så billige.

Den køler du vælger skal selvfølgelig passe til din processor. Det oplyses altid på en køler hvilke processorer den passer til. Det står opgivet som ”Socket”, og som en given hastighed. En køler til en AMD Athlon64 3400+ ville altså stå benævnt som en Socket 939 eller Socket 940 køler efterfulgt af en rating. Ratingen på køleren skal selvfølgelig MINIMUM være på 3400+ i dette tilfælde, men det skader absolut ikke at tage en køler der kan klare en større processor. 

 Hvis du er i tvivl om hvilket socket din processor skal sidde i, så se her:
CPU oversigt

Mange kølere passer dog til flere forskellige processorer, og I disse tilfælde vil der være forskellige monteringsbeslag med til køleren, så den kan monteres på de forskellige processorer. Det er forholdsvis enkelt at få tingene til at passe, og der er som oftest også en lille manual med der viser hvordan køleren skal monteres.

For at finde lige præcis den køler du har brug for skal du altså vide følgende:
Processorens socket
Processorens hastighed
Prisen du vil betale

Med disse informationer i hånden er du klar til at gå på jagt efter den bedste køler til lige præcis dit system, og din pengepung. Et godt sted at starte er EDBpriser.dk. Her har du mulighed for at indtaste den maksimale pris du vil betaler, og trykker du på avanceret kan du vælge hvilken socket køleren skal passe på, og så er det ellers bare at se listerne igennem for at finde en køler der kan køle din processor.

Bemærk at der er nogle kølere som er fysisk meget store, og det kan derfor være et problem at få plads til en sådan køler på bundkortet. Hvis en køler er særligt stor, står det dog som oftest nævnt så man som forbruger kan måle efter om der nu også er plads til køleren.

Støjniveauet
Et nok så vigtigt parameter for valget af en køler er støjniveauet, og heldigvis kan man også søge på dette kriterie på EDBPriser.dk. Man skal dog tage mange producenters måling med et gran salt, for de benytter nemlig ikke en fast standard ved deres støjmålinger. Nogle fabrikanter måler ved 1 meter, andre ved 2 meter, og derfor skal tallene tages med et gran salt.
Går du efter de mere anerkendte mårker som GlacialTech, ThermalTake og Asetek kan du dog godt regne med at støjniveauet er opgivet korrekt, så det er endnu en grund til at vælge et produkt fra en kendt producent.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Grafikkort
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du køre Vista
CPU oversigt
Mål Hastigheden
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gør en forskel
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
Samme Kategori:
Vælg Harddisk
Vælg RAM
Vælg Bundkort
Vælg Grafikkort
Vælg CPU
Andre Interessante:
Vælg Bundkort
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
Vælg CPU
Fiks computeren, før det er for sent
Vælg Grafikkort