Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Antarctica CPU køler

Så er danske asetek igen på banen med vandkøling, denne gang med en ekstremt effektiv køler, som ifølge dem selv, er verdens mest effektive vandkølehoved til processorer. Prisen er så absolut til at overkomme, og gør det muligt for alle og en hver, at montere vandkøling i deres maskiner. Ikke bare overclockere, men også de mere seriøse folk, som bare gerne ville have en mere lydløs og stabil pc.

Nyt kølehoved
Det nye kølehoved er totalt nydesignet, og minder absolut ikke om det gamle halvmånedesign. Det eneste der viser at de to kølehoveder er i familie, er monteringshullerne, og de påklistrede asetek mærker. Selve kobberbunden på det nye kølehoved er faktisk tyndere end på det gamle kølehoved, normalt siger man jo at jo mere kobber, jo bedre, men i dette tilfælde tror jeg at asetek har fat i noget af det rigtige, for jo tyndere kobberet mellem processoren og vandet er, jo hurtigere kan varmen komme over til vandet, og så blive transporteret væk. Yderligere er der nu fræset et lille køleprofil i bunden af kølehovedet, lige over processoren, som giver et større overfladeareal end det gamle halvmånedesign. Yderligere er der også lavet om på vandets flow gennem kølehovedet. Nu kommer vandet, som tidligere, ind i midten, men i stedet for at vandet kun render en vej, er der nu lavet en exit-fitting i hver ende at kølehovedet, således at det kolde vand kommer ind lige oven over processoren, render langs de udfræsede riller, og ud i hver sin ende. Hvilket skulle sikre en maksimal fjernelse af varmen.

Pumpen  

 Siden vi testede kølesystemet i 2003 er der som sagt sket en masse, men der er også sket noget på pumpesiden. For den oprindelige Hydor L20 II, er i power kittet, blevet skiftet ud med den noget kraftigere Hydor L30 II. Standard pumpen kan maksimalt pumpe 730 liter i timen, men den nye power kit pumpe, kan klare helt op til 1200 liter i timen, hvilket sikrer et større flow i systemet. Yderligere er reservoiret heller ikke længere monteret fast til selve pumpen, men kommer som en løs enhed, som skal monteres ved hjælp af en lille stump slange. Der medfølger et lille beslag til pumpens reservoir så de to kan monteres ved siden af hinanden, men der er intet til hinder for, at man kan montere et længe stykke slange mellem de to enheder, og så montere reservoiret et helt andet sted, hvor det er let tilgængeligt, ja måske endda uden for kabinettet, så man kan se vandstanden, og eventuelt påfylde uden at skulle åbne maskinen.

Powerkit
Siden vi i sin tid teste asetek waterchill, er der sket meget med aseteks produkter. Der er faktisk kommet adskillige forskellige modeller på programmet, også nogle kit som asetek kalder for »PowerKit«. Disse kit består i stedet for en almindelige radiator, og en enkelt 12 tommer blæser, af en stor dobbelt radiator, påmonteret to af de store 12 tommer blæsere. Dette sikrer en absolut maksimal udnyttelse af vandet i systemet, idet vandet nu nemmere kan komme af med varmen. Det er helt sikkert at forskellen mellem indgangs og udgangtemperaturen er mindre på den nye store dobbeltkøler, end den er på den oprindelige radiator.

Prisen
Som tidligere ligger asetek i den absolut rigtige ende af prisskalaen. Hvordan de kan slå produkter fra asien på prisen fatter jeg ikke, men det gør de, og det kommer jo alle os computerbrugere til glæde. Der er i øjeblikket to forskellige standard kit som benytter det nye kølehoved, nemlig CPU cooling kit KT03A-L20 og CPU/VGA/ Chipset cooling kit KT12A-L20. Det første er som navnet antyder kun køling til selve processoren, mens det andet kit inkluderer den komplette løsning for både processor, chipsæt og grafikchip. Men der er selvfølgelig også en række Power kit som benytter det nye kølehoved, og det er jo her det gør sig rigtig godt. Princippet er det samme som ved standardkittene, der er to forskellige kit, et kun til processoren, og et til processor, grafik og chipset. Forskellen mellem powerkittet og standardkittet ligger altså i pumpen, og i selve radiatoren. Hvorpå der så er monteret to 12 tommer blæsere. Og sidst men ikke mindst er prisen selvfølgelig også en forskel. For yderligere information, om alle de andre kit de har, kan du se asetek


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Grafikkort
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du køre Vista
CPU oversigt
Mål Hastigheden
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gør en forskel
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
Andre Interessante:
Kabinettet
Køling Generelt
CPU
Harddisken
Hvad er C/W