Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Undgå Virus

Hvis din computer bliver inficeret af en virus, er det næsten med sikkerhed din egen skyld! Det er nemlig sådan at de fleste Vira kun kan inficere en computer, hvis brugeren selv starter vira'en. Det er ikke altid lige nemt at vide om man starter en virus, men et tidspunkt hvor man skal være på vagt, er hvis man åbner en e-mail, med en vedhæftet fil. Er e-mailen tilmed fra en man ikke kender, skal man være helt på dupperne. Se nøje efter hvad filen hedder! Hedder den for eksempel noget med babes.jpg.vbs ved du at der er noget galt. Mange vil umiddelbart tro at der er tale om et billede af babes. Det skyldes filens efternavn som er jpg. Men hvis du ser efter er dette i virkeligheden ikke filens rigtige navn. For det rigtige navn er .vbs, og det er filforkortelsen for et visual basic script. Med andre ord, hvis du starter en fil af denne tpe, afvikler du et script på din egen computer. Det kan være et ganske harmløst script, men det kan også lave uoprettelig skade.

Virus med mailen
Mange e-mail programmer er sat op til at man så kan se indholdet af e-mailen med det samme. Dette kan være et problem, i forhold til macro-vira. En macro-vira ligger i selve mailen, og så snart mailen åbnes, aktiveres macro-viraen. Den eneste løsning mod dette problem er at installerer et antivirus-program, som scanner dine e-mails inden de kommer til syne i din indbakke. Et godt eksempel er Norton Antivirus, fra Symantec.

Virus scanner
Uanset hvad man gør, bør man altid have en virus-scanner kørende. For det er ikke altid der er nogen farersignaler hvis en fil er inficeret med en virus. Det kan være at du har hentet et program på Internettet, og så ønsker at kører dette nye program på din computer. Hvad du ikke ved, er at når du kører exe-filen, aktiverer du også en virus. Denne virus, kan ødelægge dit system. Hvis du har installeret en virusscanner på din computer, vil den scanner alle filer, inden du kan aktivere dem. på den måde, er du sikret mod at aktivere en fil som er inficeret med virus. Et godt og simpel program til at scanne efter virus er Kasperskys virus scanner.

Hvis du har fået virus
Hvis du har været så uheldig at få en virus, skal du selvfølgeligt gøre alt for at fjerne den. Hvis du ikke fjerner den, vil du blive ved med at inficere andre på nettet, og det er næsten utilgiveligt at gøre det, kun på grund af dovenskab. Du kan gå ind på Symantecs homepage og køre en online virusscanner, eller du kan se på vores downloadeside for at finde forskellige værktøjer til fjernelse af vira. Nogen vira kræver at man manuelt skal ind og fjerne filer og rette i registreringsdatabasen, og hvis det er tilfældet kan du prøve at se symantecs viraoversigt, hvor du vil finde en guide til manuel fjernelse af vira.

Antivirus programmer
hvis du ikke allerede har et antivirus program, kan du se de andre artikler i denen sektion, hvor vi henviser til flere forskellige antivirus programmer. Nogle er gratis, mens andre koster penge.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Grafikkort
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du køre Vista
CPU oversigt
Mål Hastigheden
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gør en forskel
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
Samme Kategori:
AVG Antivirus
Online Virusscannere
Antivir Antivirus
Norton Antivirus
Andre Interessante:
Backup NOT TO DO
Generelt om Backup
Undgå at få Spyware
Undgå SPAM
Hvad er Spyware