Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Vælg Grafikkort

Når man skal ud og se efter grafikkort, gælder det igen om at finde ud af sine behov. Hvis du har behov for at spille de vilde 3D spil, skal du selvfølgelig finde et grafikkort som er baseret på en heftig 3D-grafikprocessor. Her er det som med CPU'er – den sidste nye version af en grafikprocessor er altid betydeligt dyrere end den version som er bare nogen måneder gammel. Som grafikkort producenterne siger, »Det er de 10 procent pionerer der støtter nyudviklingen« sagt med andre ord, er det altså de 10 procent af brugerne, som køber en vare med det samme, og som der med betaler den høje pris, der står for at dække udviklingsomkostningerne.

Ud over at være betydeligt billigere, har det også vist sig at de mindre versioner i en ny serie af grafikprocessor, kan være en hel del langsommere end en grafikprocessor fra en tidligere generation. Og det på trods af at den gamle og den nye grafikprocessor koster præcist det samme. Så se dig for, det nyeste er ikke altid det bedste, og du kan gøre et super køb ved at gå efter den næstnyeste generation af grafikprocessorer.

Hvis du kun skal bruge din nye computer til at surfe på internettet, sende e-mail og skrive et par breve, er der ingen grund til at købe det helt vilde. Faktisk kan man nøjes med et grafikkort til få hundrede kroner, og man behøver ikke mere end 16 eller 32 MB grafikram. Dog er det i dag nærmest umuligt at får fat på et grafikkort med mindre end 64 MB ram.

Hvis du gerne vil spille på din computer skal du sørge for at finde et grafikkort med minimum 64 MB ram. Der er flere forskellige typer af RAM på grafikkortene i dag, men generelt benyttes der GDDR-RAM. Der findes også stadig grafikkort med æældre typer hukommelse, som er billigere og langsommere end GDDR-RAM, men igen har du kun behov for et grafikkort med den hurtigste RAM hvis du skal spille 3D-spil

En ting du skal være meget opmærksom på hvis du skal spille på din nye computer, er at sikre dig at det grafikkort du vælger, understøtter den version af Microsofts DirectX, som dine yndlingsspil kræver. Ellers vil det være umuligt for dig at spille dem.

Et alternativ til et selvstændigt grafikkort, kan også være at købe et bundkort med et indbygget grafikkort. Dette var nærmest et fyord for få år siden, men producenter som Nvidia, ATI og Intel har faktisk lavet ganske potente integrerede grafik kort, og går du efter et bundkort med indbygget grafikkort sparer du du en hel del - igen skal du dog være opmærksom på at hvis du skal spille, så er det et krav af dit grafikkort understøtter den krævede version af DirectX, og det uanset om der er tale om et separat eller et integreret grafikkort.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Grafikkort
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du køre Vista
CPU oversigt
Mål Hastigheden
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gør en forskel
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
Samme Kategori:
Vælg Bundkort
Vælg RAM
Vælg Køleren
Vælg CPU
Vælg Harddisk
Andre Interessante:
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
Vælg Harddisk
Vælg RAM
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Vælg Køleren