Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Vælg Bundkort

Når du nu har besluttet dig for en CPU, er det tid til at se sig om efter et bundkort. Hvis du har noget gammelt DDR liggende er det måske en god ide at finde et motherboard som understøtter denne type af RAM. Hvis du ikke har noget RAM liggende vil jeg råde dig til at vælge et bundkort som understøtter DDR2-RAM (eller nyere). På den måde kan du starte med at købe en enkelt klods DDR2 RAM, og så med tiden opgrader og få den ekstra performance som Dual Channel DDR-RAM tilbyder. På den anden side er hukommelse så billigt nu om date at det ofte kan betale sig at købe mindst 2 GB med det samme. 

Stort set alle bundkort har både indbygget netværks- og lydkort, men skal du have mere eksotiske løsninger så som onboard SCSI, og eventuelt 2 netværkskort skal du også tage højde for det når du vælger motherboard. Det er klart at det er noget dyrere at købe et motherboard med SCSI-controller indbygget, for disse bundkort bliver som oftest kun brugt erhvervsmæssigt, og produceres yderligere i langt mindre antal hvorfor stykprisen må være højere for at dække udviklingsomkostningerne. 

Selv om onboard enheder tidligere har haft et dårligt ry, fungere de faktisk ganske godt nu, specielt hvad angår netværkskort. Pas dog på med onboard lydkort på billige bundkort, de kan nemlig være af MEGET dårlig kvalitet.

Nogen motherboards sælges med helt unikke og særlige features, som f.eks. såkaldte VOICE DOCTORS, der kan sige til dig med en dårlig elektronisk stemme på gebrokkent Engelsk, hvad der er galt med din computer hvis den ikke vil starte. Jeg mener ikke det er værd at give de flere hundrede kroner ekstra for at få et motherboard som kan sige "check your memory" eller noget i den stil. Et andet og mere prisvenligt alternativ er MSI's D-LED. D-LED er en forkortelse for Diagnostic-LED. Det er altså en række af lysdioder som kan give forskellige kombinationer. Ved hjælp af manualen kan man se hvad der er galt med ens system. Efterhånden som teknologien bliver mere udbredt falder den også i pris, og disse ting vil efterhånden blive standard på alle bundkort.

Det er også vigtigt at se på om dit nye bundkort er jumperløst. Hvis du har et bundkort uden jumpere er det langt nemmere for dig at sætte det hele op så det fungere, og en senere opgradering vil kunne foretages nemt og smertefrit. Det er heldigvis langt de fleste bundkort som er 100 procent jumperløse nu om dage, og det gælder iøvrigt også alle mulige andre indstikskort.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at se på det firma der producerer dit nye bundkort. Inden du køber bør du finde frem til producentens homepage, og se hvordan deres support er når det drejer sig om drivers og BIOS-opdateringer. Der er stadig nogen firmaer som er virkelig langsomme til at komme med nye BIOS-versioner, så du kan lige så godt finde en producent med en god support.

Har du ikke mod på gør det selv, kan følgende producenter anbefales:
Dell
TDC (i dag YouSee)


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Grafikkort
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du køre Vista
CPU oversigt
Mål Hastigheden
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gør en forskel
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
Samme Kategori:
Vælg RAM
Vælg Grafikkort
Vælg Køleren
Vælg Harddisk
Vælg CPU
Andre Interessante:
Vælg CPU
Fiks computeren, før det er for sent
Vælg Køleren
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Vælg RAM