Pc-Care

 

Brugervilkr, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Chipset Generelt

Når man skal købe et nyt motherboard, er det meget vigtigt at finde ud af hvilket chipset som man kunne tænke sig. For det er ikke CPU’en der er computers vigtigeste del! Det er chipsettet der bestemmer hvilke CPU’er der kan benyttes på motherboardet, det er ligeledes chipsettet der bestemmer hvad for noget RAM der kan køres med på motherboardet, og listen er lang, så her kommer der en mere detaljeret beskrivelse af de forskellige chipsets.

Nord og Syd 

 Et chipset består faktisk af to dele (i enkelte tilfælde dog kun en chip), der er en Nordbro og en sydbro. Nordbroen er den chip der sørger for forbindelsen mellem selve processoren, ram og AGP grafikkortet. Nordbroen har så ved hjælp af en databus (for eksempel PCI bussen) forbindelse til sydbroen. Sydbroen er den chip der sørger for forbindelsen til de forskellige slots på bundkortet så som PCI og ISA slots. Sydbroen sørger også for forbindelsen til harddiskene og det er også sydbroen der bestemmer om der er understøttelse af USB osv.

Der er efterhånden ved at være mange forskellige chipsets til en speciel type processor. Det er ikke som i gamle dage hvor der var et eller to chipsets til en slags processor. I dag er det også muligt at lave blandinger, som for eksempel benytter sig af en AMD nordbro og en VIA sydbro. Denne sammensætning sås med de første SlotA AMD Athlon processorer, hvor der benyttes en AMD 750 nordbro sammen med en VIA 686A (eller B) sydbro. På den måde kan man tage det bedste fra begge verdner.

Der er 5 store producenter af chipsets, som vi har valgt at koncentrere os om. Vi har lavet en række artikler, så du kan sammenligne de vigtigste data på de forskellige chipsets. Vi har ikke taget alle Chipsets med for der er ufattelig mange forskellige, men du skal nok få et godt overblik alligevel.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vlg RAM
Partitioner din Harddisk
Vlg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vlg Bundkort
Vlg Harddisk
Vlg Grafikkort
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
RAM generelt
Hvad er en Hacker
Kan du kre Vista
Ml Hastigheden
Optimer din computer
CPU oversigt
Ryd op p harddisken
Optimal skrmvisning
Sidst opdaterede:
Derfor br din PC have en VPN
F mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, fr det er for sent
3 gode overvejelser ved kb af ny computer
Defragmentering af din computer Derfor br du gre det
VPN i Danmark Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i kkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du kre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sdan fjernes spyware
Ryd op p harddisken
Vlg Kleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skrmvisning
DDR RAM
Andre Interessante:
ATI Chipset Tabel
ATI Chipset Generelt
ALi Chipset generelt
AMD Chipset Generelt
VIA Chipset Generelt