Pc-Care

 

Brugervilkr, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Hvad er SPAM

Hvad er SPAM, og hvor kommer det fra, det er et af de spørgsmål vi ofte hører. SPAM er oprindelig et billigt kødprodukt fra krigstiden, men SPAM bliver nu brugt til at betegne reklameemails som man ikke ønsker at modtage, reklamemails som sændes ud i store mængder til mange forskellige mennesker, i håb om at få dem til at gøre et eller andet. Det kan for eksempel være at lokke folk til at købe et produkt, en aktie, eller måske endda at narre folk til at oplyse deres kreditkort informationer, så en hacker et sted i verden kan misbruge kreditkortet.

Gratis prøveversion af SPAMfighter

SPAM kommer ofte fra en eller anden ukendt adresse, og forsøger man at besvare emailen kommer der svar retur fra mailserveren om at den pågældende emailadresse ikke findes. Det er desværre sådan at alle og enhver kan indtaste en afsender email adresse, også selv om den pågældende afsender slet ikke findes.

Der bliver i dag taget initiativer til at gøre livet surt for spammere, for eksempel snakkes der om en ny mailstandard hvor det ikke er muligt selv at indtaste afsenderens emailadresse, og flere af de store udbydere af emailservices benytter nu smtp autentikation for at sikre at det kun er deres egne kunder der kan sende mail fra deres servere. Ved brug af smtp autentikation kræves der ud over mailserverens navn, og din emailadresse, også et brugernavn og et kodeord. Disse få du oplyst fra din mailudbyder.

Selv om man ikke skulle tro det, er der faktisk en hel del mennesker der reagerer på en spammail. En undersøgelse har vist at langt over halvdelen af internetbrugere har set nærmere på et tilbud de fik via en spammail, og selv om det kun er 1-2 procent af modtagerne der foretager et køb ud fra en spammail, er det svimlende summer vi snakker om. Hvis vi forestiller os at en spammer sender 100 millioner emails ud med et tilbud om at man for 1 USD kan deltage i et lotteri, som måske har en gevinst på 1 million dollars. Selv om det kun er 2 procent der svarer, så har spammeren altså tjen 2 millioner dollars. Selv om der er tale om et reelt tilbud og en reel deltagelse i et lotteri med en gevinst på 1 million dollars, så har spammeren altså tjent 1 million på at sende alle de emails ud.

Du skal ikke regne med at en spammail er et reelt tilbud, som oftest er det kun noget spammerne gør for at tilgodese deres egne ønsker. For eksempel er der den seneste tid kommet rigtig mange spammails omhandlende gode tilbud på aktier. Folkene bag disse spammails ønsker en hurtig profit, og har måske købt en bunke aktier i en stribe mindre virksomheder. Aktierne er måske billige, og ved at reklamere for den billige aktie, kan spammerne lokke almindelige folk til at købe aktien, som så vil stige, og på den måde kan spammerne sælge aktierne med en fortjeneste, som altså ikke har noget at gøre med firmaets reelle værdi. Når spammerne så sælger deres mange aktier i det lilel firma, vil aktierne igen falde til deres gamle niveau, og så står de usyldige spamofre med deres aktier, som nu er mindre værd end det de kort forinden betalte for dem.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vlg RAM
Partitioner din Harddisk
Vlg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vlg Bundkort
Vlg Harddisk
Vlg Grafikkort
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
RAM generelt
Hvad er en Hacker
Kan du kre Vista
Ml Hastigheden
Optimer din computer
CPU oversigt
Ryd op p harddisken
Optimal skrmvisning
Sidst opdaterede:
Derfor br din PC have en VPN
F mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, fr det er for sent
3 gode overvejelser ved kb af ny computer
Defragmentering af din computer Derfor br du gre det
VPN i Danmark Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i kkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du kre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sdan fjernes spyware
Ryd op p harddisken
Vlg Kleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skrmvisning
DDR RAM
Samme Kategori:
Undg SPAM
Andre Interessante:
Norton Antivirus
Gratis programmer
Backup strategi
Undg SPAM
Backup NOT TO DO