Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

PCI Configuration

Som med de andre artikler i denne kategori, vil jeg starte ud med at pointere, at de her nævnte indstillinger kan findes andre steder i BIOS, eller have andre navne.

Latency timer:

Her bestemmer man hvorlænge et PCI kort kan holde på busresurserne, når et andet kort har brug for busresurser. Desuden er PCI bussen hurtigere end ISA bussen, og derfor er det nødvendigt at sætte PCI bushastigheden ned når der skal kommunikeres med ISA bussen. Man kan indsætte et nummer fra 0-255. Et godt tal at starte med er 40 ( ved en bushastighed på 33 MHz ). Jo lavere værdi der vælges, jo bedre hastighed, og reaktionstid. Men dog på bekostning af båndbreden og datastrømmen. 

Slot X using INT#:

Her kan man vælge en INT# kanal til et PCI slot. Der kan vælges fire kanaler ( A, B, C, D ) til hver PCI slot der understøtter interrupts. Denne funktion bør man lade stå på AUTO. 

PCI IRQ activated by:

Denne funktion bestemmer hvilken funktion PCIbussen skal benytte til genkendelse af en IRQ forspørgelse. Her kan man vælge LEVEL eller EDGE, alt efter udvidelseskortet. Her bør man benytte DEFAULT indstillingen, medmindre der er angivet noget andet fra producentens side. 

IRQ xx used by ISA:

Her er der en række IRQ'er, og her bliver der vist om hver enkelt IRQ bliver brugt af en non-PnP ( Legacy ), eller et PnP kort. Man kan her vælge mellem 2 indstillinger NO/ICU eller YES. Den første mulighed er default. Den bliver brugt hvis den viste IRQ, enten ikke bliver brug, eller hvis der bliver brugt et stykke ISA konfigurationssoftware, til at bestemme om et ISA kort bruger en IRQ. Hvis der instaleres et non-PnP kort som har brug for en special IRQ, og man ikke benytter et stykke konfigurationssoftware. Så skal man vælge YES i ud for den IRQ. 

ISA shared memory:

Her kan man vælge et område i system memoryen, som ikke skal shadowes. Her bør man vælge DISABLE , med mindre man har et ISA kort som bruger upper memory. 

PCI IDE prefetch buffers:

Her disabler man en prefetch buffer i PCI IDE controlleren. Det kan være nødvendigt at DISABLE denne indstilling, hvis man kører med et styresystem som for eksempel Windows NT, det skyldes at Windows NT ikke benytter BIOS’en for at få adgang til harddisken. Man kan også undgå at en defekt PCI-IDE interface chip ødelægger dataen på harddisken, hvis man DISABLER denne funktion. 

PCI IDE channel 2:

Dette er den anden af de to IDE kanaler der er. Hvis man kun har 1 harddisk så bør man DISABLE denne funktion. Hvis man derimod har 2 harddiske, som kører som master begge to ( der er en master og en slave på hver IDE kanal) ja så skal man vælge ENABLE ved denne funktion. 

PCI bus parking:

Dette er en type busmastering, den styrer bussen og giver en enhed lov til at “parkere” på PCI bussen, dette betyder at enheden har fuld kontrol over bussen i et kort øjeblik. Det forbedrer performancen når den enhed bliver brugt, men der er ingen andre der har adgang til bussen. 

IDE buffer for DOS & WIN:

Dette er en form for buffer. Hvis man ENABLER denne funktion kan man øge datastrømmen til og fra harddisken. Man skal dog være opmærksom på at ældre langsomme harddiske kan blive endnu langsommere. 

PCI-ISA clock divider:

Dette er divideren mellem PCI bussen og ISA bussen. Man bør vælge AUTO, men ellers skal man prøve sig frem for at finde den laveste divider som ens ISA kort kan klare. Der vil typisk være et antal muligheder så som, PCICLK1/2 , eller PCICLK 1/3 , her er det selvfølgelig PCICLK1/2 der er hurtigst. 

CPU to PCI byte merge:

Denne funktion tillader at data som er afsendt fra CPU’en lagres i en buffer. Derefter vil chipsettet skrive dataene til PCI bufferen når det passer ind. Her bør man vælge ENABLE for bedste performance. 

CPU to PCI buffer:

Hvis man ENABLER denne funktion kan der flyttes 4 dataord uden at CPU’en behøver at blive forstyrret. Hvis man DISABLER denne funktion kan CPU’en ikke køre sin cycle færdig før PCI bussen er klar til at modtage data. Man bør vælge ENABLE ved denne funktion for bedst performance. 

CPU to PCI read-line:

Hvis man vælger ENABLE ved denne indstilling, vil der blive sat mere tid af til datasetup hvis man har en hurtig CPU. Dette er muligvis kun nødvendigt hvis man har indstalleret en Overdrive processor i ens system. 

PCI to DRAM buffer:

Denne funktion forbedre PCI til DRAM performancen, ved at tillade data at blive lagret hvis destinationen er optaget. Man behøver buffere fordi system bussen og PCI bussen ikke køre samme hastighed. 

CPU to PCI write latency:

Her specificeres delay time før CPU’en skriver data til PCI bussen. Som med alle delay og wait stats, gælder det om at få et så lavt så muligt tal her.

Latency timer value:

Her vælges max antal PCI bus clockcycles, som masteren må burste. En længere latency time gir’ CPU’en en større chance for at kontrolere bussen.

 


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Vælg Grafikkort
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du køre Vista
Mål Hastigheden
CPU oversigt
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gør en forskel
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
Samme Kategori:
Generelt om BIOS
Avanceret Setup
Chipset feature setup
Standard CMOS setup
Opdatering fra Win
Andre Interessante:
Databus Oversigt
MHz eller båndbredde
Identificer Manuelt
Chipset feature setup
Opdatering fra Win