Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Avanceret Setup

Under dette emne er det yderst vigtigt at man ved hvad man gør. Det er vigtigt at man skriver indstillingerne ned inden man går i gang med at ændre noget. I værste fald kan man komme til at ændre en indstilling, der gør at computeren ikke vil boote overhovedet. Hvis dette sker kan man prøve at holde DEL knappen nede imens man tænder for computeren igen. Hvis det ikke hjælper kan man finde sin motherboardt manual frem, og se efter en jumper der hedder ”CLEAR CMOS” eller "JBAT". Er der ikke en sådan jumper på motherboardet, skal du finde frem til batteriet, som så pilles ud af bundkortet i et minuts tid. Hvis bateriet er loddet på, ja så er det tid til panik!

Her kommer en liste over de parametre der er under denne menu. 

Typematic rate programming: 

Denne indstilling gør at man kan programere keyboardet med ens egne parametre. Det er ikke alle keyboards der understøtter typematic rate programming, men man kan jo prøve sig frem, og virker det ikke kan man bare ændre det tilbage igen. 

Typematic Rate: 

Her sætter man hvor mange gange pr. Sek. Man ønsker gentagelser. Hvis man for eksempel, holder ”a” nede vil der komme X antal a’er på et sekund. Det er godt at prøve sig frem med disse indstillinger, da det er meget individuelt hvordan man ønsker dem. 

Typematic rate delay: 

Her sætter man hvor langt tid det skal ta’ før knappen begynder at gentage sig selv. Her er det ligesom før et spørgsmål om smag. 

Memory tick sound: 

Dette er bare en tikkende lyd, der kommer når RAM’en testes. Det kan være en god ide at ENABLE denne indstilling, da det kan være rart at få et audio input, af RAM tælleren. 

Memory parity check:

Dette er en måde at checke RAM modulerne på. Det kræves dog at det er paritets RAM du har i din computer. Er det ikke det kan du DISABLE denne indstilling. 

System boot up Num Lock: 

Her vælger man blot om man ønsker at Num Lock, skal være på hver gang man booter. Det er rart hvis man for eksempel arbejder meget med tal. 

Numeric processor test: 

Her er det faktisk kun hvis man har en 386 eller en 486 uden coprocessor, at man ikke skal DISABLE denne indstilling. 

System boot sequence: 

Her vælger man i hvilken rækkefølge man ønsker at systemet søger efter et operativsystem. Hvis man for eksempel ønsker at have mulighed for at boote fra en floppy disk, engang imellem, så skal der stå A,C ved denne indstilling. Ønsker man derimod at få en hurtigere boot up, så er man bedst tjent med at der kun står et C, eller C, A ved denne indstilling. Der er desuden på mange nyere systemer en mulighed for at boote fra alle de drev man har i computeren. Det være sig CD-ROM drev eller harddiske. Dette kan være en fordel hvis man ønsker en eller anden form for multiboot. 

Floppy disk seek at boot up: 

Her vælger man om man ønsker at systemet skal søge efter en floppy disk ved boot up. Hvis man i system boot sequence har valgt C eller for den sags skyld også C, A så er det en ide at DISABLE denne indstilling. 

CPU boot up speed: 

Her er det vel en selvfølge at man skal vælge HIGH. Det er kun hvis man har problemer under boot’en at man ønsker at vælge LOW. 

External cache ( L2 ): 

Stort set alle computere er monteret med extern cache fra 128 Kb til 1 Mb. Hvis man vælger at DISABLE denne indstilling får man et betydeligt langsommere system. Derfor bør man vælge ENABLE ved denne indstilling. 

Internal cache ( L1 ): 

Det er kun meget gamle CPU’er der ikke har en L1 cache, så derfor bør man vælge ENABLE ved denne indstilling. 

Fast gate A20:  

Denne indstilling benytter den hurtige gate A20 til at få adgang til RAM’en over 1 Mb (også kaldet ”extended memory area” ). Det er hurtigere at bruge denne metode og man bør derfor vælge ENABLE ved denne indstilling. 

Turbo switch: 

På motherboardet er der mulighed for at tilslutte en kontakt kaldet en turbo switch, det denne switch faktisk gør er at den sænker hastigheden på CPU’en ( det havde man brug for i gamle dage, når en computer var for hurtig til et program ) Hvorfor den hedder en turbo switch? Fordi når den er DISABLED, ja så kører computeren som, havde den fået monteret en turbo. 

Password checking option: 

Her kan man vælge om der skal være password på BIOS setup menuen, eller om der skal være et system password. Hvis man vælger et system password er der ikke andre der kan bruge computeren overhovedet. Hvis man vælger at bruge et setup password, er der ikke andre der kan gå ind og ændre ved BIOS’ens indstillinger. 

Video ROM shadow: 

Her kan man kopiere indholdet af en ROM, ud til at ligge i RAM’en i stedet. Det kan godt betale sig at enable denne funktion hvis man har et ældre grafikkort, med en langsom ROM. Har man derimod et nyere grafikkort med flash BIOS på, så er der ingen grund til at bruge denne funktion, da en flash BIOS er lige så hurtig som system RAM’en. 

Adaptor ROM shadow: 

Her kan vælge at kopiere ROM til RAM hvis man har et addon-kort der har ROM i et af de områder der er beskrevet i BIOS’en. Det er som regel ikke en god ide at enable disse funktioner, da det kræver at man ved precis hvilke adresser der benyttes af de kort man har med egen BIOS. Derfor bør man vælge DISABLE ved denne funktion. 

Boot sector virus protection: 

Denne funktion gør at der hver gang der skal skrives til boot sectoren på ens harddisk, kommer et vindue op hvor man skal bekræfte at man nu også vil skrive til boot sectoren. Det kan være yderst irreterende at skulle se dette vindue hele tiden, så derfor bør man vælge DISABLE ved denne indstilling. 


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Vælg Grafikkort
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du køre Vista
Mål Hastigheden
CPU oversigt
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gør en forskel
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
Samme Kategori:
Generelt om BIOS
Chipset feature setup
Opdatering fra Win
Opdatering fra DOS
PCI Configuration
Andre Interessante:
Basis optimering
Opdatering fra Win
Generelt om BIOS
Opdatering fra DOS
Chipset feature setup