Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Sådan kender du forskel på blækpatronerne til printeren

En af de ting, der er et must have i de fleste hjem, er en printer. Det gælder især, hvis man er studerende enten på en gymnasial uddannelse eller på universitet, eller hvis man arbejder et sted, hvor det er nødvendigt, at man laver lidt hjemmearbejde af og til. Uanset hvad man skal bruge printeren til, vil den før eller senere løbe tør for blæk, så den enten ikke kan printe farve eller slet ikke kan printe. Derfor skal man altså sørge for at have patronerne liggende klar et eller andet sted i hjemmet. Men hvilke patroner passer til den printer, som man ejer? Det er faktisk et spørgsmål, som rigtig mange stiller sig selv, og derfor vil vi i denne artikel guide dig frem mod, hvordan du vælger de rigtige patroner til din printer.

 

Lasertoner eller blækpatroner

Inden du begiver dig ud i at købe blækpatroner til din printer, bør du vide, at der er en forskel på lasertonere og blækpatroner. Disse hører til hver deres printer, og hver af disse printere har forskellige funktioner. En blækprinter er f.eks. den eneste, der kan printe på fotopapir. Til gengæld printer en blækprinter langsommere end en laserprinter. Derfor skal du i det hele taget overveje, om du er i besiddelse af den printer, der passer bedst til dig og dit behov. Hvis du er en person, der ønsker høj kvalitet på printede billeder, skal du altså helt klart vælge en blækprinter frem for en laserprinter, både fordi den har en forhøjet kvalitet, og fordi den kan arbejde med fotopapir.

Forskellen på de to typer patroner ligger også i, at en lasertoners blæk er i form af pulver, hvorimod en blækpatrons blæk er flydende. Derfor overføres farven heller ikke på samme måde til papiret.

Nu du er informeret om, at der er en utrolig stor forskel på de to type patroner, bør du være udrustet nok til ikke at gå ud og komme til at købe lasertoner til en blækprinter. Du får i hvert fald ikke særlig meget ud af at begå denne fejl.

 

Forskellige printere

Som noget andet er det vigtigt, at du husker på, at der findes et utal af forskellige printere. Af den grund er der også et utal af forskellige blækpatroner, og det er de færreste af dem, der passer til mere end en type printer. Har du en HP-printer, skal du altså vælge blækpatroner, der hører til HP. Har du en Dell, skal du i stedet vælge patroner, der hører hertil. Du skal altså ikke kun skelne mellem lasertonere og blækpatroner, men også imellem de forskellige mærker der findes inden for printere.

Besøg hjemmesiden Toberland.dk, og find blækpatroner til næsten hvilken som helst printer. Under linket har de endda gjort det så nemt for dig, at du bare kan trykke på det mærke printer, som du ejer, og så viser siden dig, hvilke patroner der er kompatible. Skal du købe patronerne i en fysisk butik, og er du i tvivl om, hvilke patroner du skal vælge, kan du altid spørge en ekspedient.

 

Kvalitet og vedligeholdelse

Selvom det kan friste at købe de billige patroner, der sælges rundt omkring, er det altid den bedste ide at købe kvalitetsvaren, da du på den måde ikke risikerer, at det ikke virker, eller at de ødelægger printeren.

Udover at vi anbefaler dig at købe kvalitet, anbefaler vi dig også, at du tager dig godt af din printer. Hvis du gør det, er du sikker på at have en god og trofast printer de næste mange år. Måden, hvorpå du tager dig af din printer, er ved jævnlig vedligeholdelse. Det vil sige, at du sørger for at rengøre den, så der ikke kommer snavs i vejen, som eventuelt kan forstyrre grafikken på de billeder og dokumenter, der bliver printet ud.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Vælg Grafikkort
Grafikkort Generelt
Installer harddisken
USB Ukendt enhed
DDR RAM
RAM generelt
Kan du køre Vista
Mål Hastigheden
Hvad er en Hacker
CPU oversigt
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
DDR RAM
Antarctica CPU køler
Hvad er en Hacker
Drivers Generelt
Grafikkort Generelt
Links til EDB-Blade