Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Fix Bad sectors

Igennem længere tid havde jeg haft problemer med mit SATA RAID 1 ARRAY. En af diskene blev ved med at blive smidt ud af arrayet, og jeg købte derfor en ny harddisk, som jeg mountede til arrayet. RAID softwaren begyndte at rebuilde arrayet, men stoppede konsekvent ved 15,73 procent.

Jeg lukkede min maskine ned, og forsøgte at køre en checkdisk, det tog over 6 timer. Checkdisk fandt da også en fejl i en fil, som den sagde blev fikset. Jeg forsøgte igen at starte maskinen op, og RAID softwaren gik igen i gang med at rebuilde arrayet, men ak, ved 15,73 procent gik det i stå igen.

Nu var gode råd dyre. Jeg kunne enten vælge at køre videre på en disk, men det var bestemt ikke noget jeg ønskede, for grunden til at jeg havde valgt RAID 1 var jo netop for at få større datasikkerhed. Min anden mulighed var at lave et ghost image af harddisken, slette arrayet, og køre et disktool på den fra dos inden arrayet igen kunne genskabes, så jeg kunne genskabe imaget på det nye array. Problemet med denne fremgangsmåde, er at mange af de mest gængse gjost programmer har lidt svært ved at håndtere RAID arrays, og et af dem som jeg med sikkerhed ved kan, AcronisTrue Image, koster adskillige tusinde kroner.

Ingen af de nævnte løsninger var gangbare, så jeg besluttede mig for at søge nettet tyndt, for at finde et tool som kunne finde og fixe bad sectors på et RAID array. Der var mange som kunne på RAID 0 og RAID 5, men ingen der kunne med RAID 1.... og dog, for jeg var faktisk så heldig at finde et program som kunne køre direkte fra windows, hvilket var en stor fordel for mig.

Programmet hed DRevitalize og er skrevet af en polak ved navn Piotr Ulaszewski, normalt ville jeg ikke umiddelbart tro at et polsk program ville være min eneste mulighed for at få løst et problem af denne kaliber, og jeg ved at et utal af andre har haft samme problem, for jeg har virkelig søgt nettet tyndt for at finde en løsning.

Programmet startes direkte fra Windows, og scanner hver enkelt block af din harddisk igennem. Det fikser bad blocks, og alt sammen foregår imens windows kører, så det er også perfekt til servere som ikke kan tåle nedetid.

Læs mere om programmet her, hvor du kan downloade en DEMO. Den løser de 3 første problemer, og det var faktisk nok til at jeg nu kan køre med mit RAID 1 array igen, UDEN bad sectors, og UDEN at rebuilden går i stå ved 15,73 procent.

 


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Vælg Grafikkort
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
RAM generelt
Hvad er en Hacker
Kan du køre Vista
Mål Hastigheden
Optimer din computer
CPU oversigt
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
DDR RAM
Antarctica CPU køler
Hvad er en Hacker
Samme Kategori:
Sådan Virker Harddisken
Harddiskens opbygning
Partitioner Harddisken
Installer harddisken
Harddisken Generelt
Andre Interessante:
Installer harddisken
Harddiskens opbygning
Floppydrevet
Sådan Virker Harddisken
Partitioner Harddisken