Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

DDR3 RAM

Denne type ram er efterfølgeren til DDRII,  Modulerne går under DDR3 navnet eller PC3-8500, hvor PC3 angiver at der er tale om DDR3, og de 8500 angiver hastigheden hvor med data kan overføres. Som DDRII har DDR3 modulerne også 240 pins, men det lille hak sidder placeret anderledes, så man kan ikke mondtere DDR3 i et bundkort til DDR eller DDR2.

DDR3 moduler fås i frekvenser på op til 1600 MHz, hvilket jo unægteligt må siges at være noget mere end de 550 MHz som nogen af de særlige overclocking DDR moduler kunne presses op på, og der er også stadig langt op fra den hastighed på 800 MHz som DDRII kunne præstere. Der er nok ingen tvivl om at der vil komme hurtigere DDRII moduler, men det må fremtiden vise.

Der er umiddelbart en række fordele ved DDR3 frem for DDRII, den første er at de nye DDR3 moduler kun bruger 1,5 volt, mod de 1,8 volt som DDRII modulerne brugte. Det betyder mindre strømforbrug, og der med mindre varmeafgivelse, og dog, for det gælder kun ved samme hastighed, og da DDR3 kører med frekvenser der er meget højere, vil DDR3 i sidte ende burge 35 procent mere energi, og dermed afgive mere varme.

En anden af de store forskelle er selvfølgelig frekvensen som modulerne kører med, og hvor hukommelsesteknologien før DDR3 har været en flaskehals for processorerne, som jo kunne køre med en frekvens på op til 1033 MHz på bundkortet, så kan DDR3 håndtere frekvenser op til 1600 MHz, og det betyder at hukommelsen nu kan levere data til processoren lige så hurtigt som der er brug for dem.

Der er også indlagt mere logik ind i DDR3, hvor der nu benyttes en avanceret metode til at forudsige hvilke data der skal bruges næste gang, en prefetch funktion, i stil med den som vi kender fra processorene. I forbindelse med prefetch af data, er det også en fordel at DDR3 hukommelsen har 8 interne databanker, mod kun 4 på DDRII.

Sidst men ikke mindst er det også værd at nævne DDR3s fordele når vi snakker bårbare computere. Vi har allerede nævnt at de nye DDR3 moduler kun benytter 1,5 volt, hvilket er ca. 15% mindre end DDRII brugte, men der er også indbygget specielle strømbesparende funktioner direkte i hukommelsen, som vi allerede kender fra processorer. Disse funktioner gør det muligt for hukommelsen at spare på strømmen ved hjælp af partial refresh. Det betyder altså at hukommelsen KUN opdaterer de datablokke som aktuelt er i brug, og derfor ikke bruger strøm på at opdatere tomme datablokke.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Vælg Grafikkort
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
DDR RAM
USB Ukendt enhed
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du køre Vista
Mål Hastigheden
CPU oversigt
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gør en forskel
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
Samme Kategori:
EDO VRAM
EDO RAM
BEDO RAM
Sync SRAM
VCM RAM
Andre Interessante:
BEDO RAM
RAM generelt
WRAM
DDRII RAM
VRAM