Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Hvad er Spyware

Spyware er et stigende problem med udbredelsen af bredbånd, bliver det endnu nemmere for firmaer at overføre de små irriterende programmer til vores computere. Men hvad er spyware egentlig for noget?

Spyware
Der er i virkeligheden tale om en ret bred betegnelse når man siger spyware. Oprindeligt var spyware små programmer som blev installeret sammen med andre freeware eller shareware programmer. Disse små spyware programmer skulle fortælle programmøren/firmaet om hvad brugeren foretog sig. Det kunne f.eks. være at sende informationer tilbage til firmaets server om hvilke Internet sider brugeren besøgte, eller hvilke programmer han havde installeret på sin computer, og meget andet.

Adware
Nu om dage bruges betegnelsen spyware bredt og dækker både adware og spyware. Adware er som navnet antyder små reklamebaserede programmer. Til en vis udstrækning kan adware godt være legitimt. For eksempel ser man ofte at gratis programmer har indbygget en eller anden form for reklame, så programmøren af det pågældende program kan tjene penge på den måde, i stedet for at tage betaling for sine programmer, men der findes desværre også andre adware programmer.

Browser Hijacking
En af de værste former for adware er browser hijacking, her er der tale om et program som ganske enkelt overtager din browser. Din startside ændres, og der installeres som regel også en værktøjslinie, så du f.eks. kan søge efter billige rejser og meget andet. Det store problem med browser hijacking er at du IKKE bare kan ændre din startside tilbage, programmet bliver ved med at bestemme hvilken startside du skal have i din Internet Explorer, og i de rigtig slemme tilfælde vil programmet åbne nye browser vinduer hver eneste gang du lukker et af dem. Med andre ord kan du ikke få lukket Internet Explorer ned uden at genstarte computeren, eller måske trykke Ctrl+Alt+Del og vælge luk programmet.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Vælg Grafikkort
Grafikkort Generelt
Installer harddisken
USB Ukendt enhed
DDR RAM
RAM generelt
Kan du køre Vista
Hvad er en Hacker
Mål Hastigheden
CPU oversigt
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
DDR RAM
Antarctica CPU køler
Hvad er en Hacker
Drivers Generelt
Grafikkort Generelt
Links til EDB-Blade
Samme Kategori:
Sådan fjernes spyware
Undgå at få Spyware
Antispyware
Andre Interessante:
Backup NOT TO DO
Sådan fjernes spyware
Hvad er SPAM
Hvad er en Hacker
Undgå at få Spyware