Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Undgå SPAM

SPAM er blevet et langt større problem igennem de sidste par år, end det nogen sinde har været før, men der er faktisk en del ting du selv kan gøre for at mindske generne af SPAM. Når jeg siger mindske generne, er det fordi det er nærmest umuligt at undgå spam 100 procent.

De gyldne regler
Der er et par gyldne regler du skal følge for at mindske SPAM mængden i din indbakke, overholder du disse regler mindsker du indholdet af spam i din og dine venners indbakke:

1. Undgå at skrive din emailadresse på din hjemmeside. Spammerne har programmer som er lavet til at gennemsøge Internettet og finde emailadresser som står på hjemmesider. I stedet kan du bruge en mailformular på din hjemmeside, eller eventuelt lave et billede med din email, og indsætte det på din side. Der er selvfølgelig ulemper, for eksempel fordi folk så selv skal indtaste mailadressen, og altså ikke bare kan trykke på den som man ellers er vant til.

2. Undgå at skrive din emailadresse i nyhedsgrupper. Præcis som på hjemmesider, kan nyhedsgrupperne nemlig scannes for emailadresser af spammerne. Skal du skrive et indlæg i et forum, så indsæt for eksempel en række punktummer, eller stjerner, og husk at fortælle folk at de skal fjerne dem inden de sender en mail til dig. Din email kunne så komme til at se ud som denne hans.hansen*****@gratisemail.dk i stedet for hans.hansen@gratisemail.dk.

3. når du modtager en eller anden email med en vittighed, eller nogle sjove billeder, som du gerne vil sende videre til dine venner, SKAL du sørge for at du ikke indtaster deres emailadresser i feltet TO/TIL. Brug i stedet feltet som hedder BCC. Hvis du indsætter alle dine venners emailadresser i feltet TO/TIL vil alle som modtager emailen kunne aflæse dine venners adresser, for der efter at begynde at spamme dem. Så er dine venner nok ikke så glade for dig mere! Ved at bruge BCC feltet sikrer du at de emailadresser som du sender til IKKE kan aflæses direkte i mailen.
Hvis du modtager en email med vittigheder eller billeder, og du kan se at den er blevet videresendt flere gange MED alle emailadresserne synlige, så vær flink og slet alle de gamle emailadresser fra mailen inden du sender den videre. Så bliver mailen også nemmere at læse for modtageren.

Hvis uheldet er ude
hvis uheldet er ude, og du modtager spam i din indbakke, så skal du IKKE forsøge at svare på emailen. Slet den med det samme, og helst uden at åbne den. Mange spammails indeholder nemlig både virus og skadelige scripts som kan kompromittere sikkerheden på din computer.

En mulighed for at lette arbejdet med at slette spammails fra din indbakke er at installere et af de mange spamprogrammer som er på markedet. Disse programmer scanner dine emails når du modtager dem, og fjerner dem så automatisk, på den måde sparer du både tid og irritationer. Det bedste program på markedet er efter min mening klart det dansk udviklede SPAMfighter. Det er nemt at bruge, og menuerne er på dansk. SPAMfighter fjerner omkring 90 procent af de spammails man modtager, og de sidste 10 procent, kan man nemt selv fjerne ved at klikke på knappen BLOKER. Ved at klikke på BLOKER, er man også med til at indberette spammere, og på den måde hjælpe SPAMfighter med at fjerne spammails fra de mange andre brugere af programmet.

SPAMfri emailadresser
Flere internetudbydere er begyndt at indføre antispam programmer på deres mailservere, således at spam fjernes allerede inden det sendes ud til kunden, men det er faktisk også muligt at få en helt gratis emailadresse, uden om sin internetudbyder, som er beskyttet mod spam.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Vælg Grafikkort
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
RAM generelt
Hvad er en Hacker
Kan du køre Vista
Mål Hastigheden
Optimer din computer
CPU oversigt
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
DDR RAM
Samme Kategori:
Hvad er SPAM
Andre Interessante:
Backup strategi
Antispyware
Online Virusscannere
AVG Antivirus
Sådan fjernes spyware