Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Effektiv Søgning

På Internettet har man mulighed for at finde utrolige mængder af information. Det gælder bare om at finde lige præcis de informationer som man står og har brug for her og nu. Vi har her taget nogen af de mest brugte søgemaskiner, og vi vil så forklare hvordan man laver den mest effektive søgning, på hver af de udvalgte søgemaskiner. Hvis man for eksempel ønsker at finde informationer om en eller anden ny CD-ROM der lige er kommet på gaden, ja så hjælper det jo ikke at søge efter ordet “CD-ROM”, for så vil man få flere hundredetusinde HITS, og det kan man jo ikke bruge til noget. Så derfor er det altid vigtigt at få så mange oplysninger med i sin søgning. Man kan for eksempel gøre så ledes, “+CD-ROM +PC –Music” dette betyder at man vil ha’ søgemaskinen til at finde dokumenter der indeholder både CD-ROM og PC, men at man ikke ønsker at se dokumenter der handler om musik. Der er dog forskel fra søgemaskine til søgemaskine, hvordan man skal lave en avanceret søgning. Man skal også vide at der er mange hundrede, ja, hvis ikke tusinde af søgemaskiner på Internettet. Det gælder bare om at finde den man bedst kan li´.

Yahoo er en af de mere anerkendte søgemaskiner på nettet. Det kan skyldes at det er en af dem der er nemmest at bruge. Yahoo er på Engelsk, men hvis det ikke er et problem, så er det bare at gå i gang. Her kommer nogen tricks til hvor dan man laver en avanceret søgning. Yahoo har desuden en række emner på startsiden, som man også bør ta’ et kik på, da der ofte er mange spændende informationer under overfladen. Der vil kun blive gennemgået en avanceret søgning på Yahoos søgemaskine da det stort set er der samme på alle søgemaskiner.

+

+’et betyder at ordet skal være tilstede i alle dokumenter der findes.

-

-‘et betyder at ordet ikke må være tilstede i alle dokumenter der findes.

t:

t: foran søgeordene, betyder at der kun vil blive søgt i overskrifterne

u:

u: foran søgeordene, betyder at der kun vil blive søgt på selve siden.

(“ “)

Hvis man for eksempel har en sætning, man gerne vil søge på. Så kan man gøre det ved at sætte “ “ omkring sætningen. For eksempel hvis man gerne vil søge efter PC PROFESSIONEL så hjælper det ikke hvis man bare skriver det. For så vil søgemaskinen bare gå ud og lede efter dokumenter der indeholder “PC” og “PROFESSIONEL”. Men man skal huske at gøre således “PC PROFESSIONEL” dette vil få søgemaskinen til at lede efter sætningen.

(*)

Hvis man af en eller anden grund ikke kan skrive hele ordet man ønsker at søge efter, så kan man benytte et såkaldt wildcard. Et wildcard er lige som en joker, den gælder for alt. Hvis man nu ønsker at søge efter dokumenter der indeholder informationer om campingvogne, og man pludseligt ikke kan stave til vogn. Så kan man bare bruge et wildcard, og det gøres således, CAMPING*, dette fortæller søgemaskinen at den skal søge efter camping + et eller andet. Det kan være at den kommer frem med campingtur, campingferie, og så videre. Der vil komme en del flere sider ved søgning på denne måde, men det er “straffen” hvis man ikke kan stave, eller for den sags skyld huske.

Kombinationer

Man kan kombinere alle disse ting, så længe man overholder denne rækkefølge: +,-,t:,u:,*

Rigtigt: +t:computer –spil

Forkert: t:+computer -spil


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Vælg Grafikkort
Grafikkort Generelt
Installer harddisken
USB Ukendt enhed
DDR RAM
RAM generelt
Hvad er en Hacker
Kan du køre Vista
Mål Hastigheden
Optimer din computer
CPU oversigt
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
DDR RAM
Antarctica CPU køler
Hvad er en Hacker
Drivers Generelt
Grafikkort Generelt
Samme Kategori:
Find dit IP-nummer
ADSL optimering
Udbyderne af ADSL
ADSL Generelt
Mål Hastigheden
Andre Interessante:
ADSL Generelt
Find dit IP-nummer
Mål Hastigheden
ADSL optimering
Udbyderne af ADSL